Wednesday, June 26, 2019

αποστολικη διακονια βιβλιοπωλειο πατρα

https://aaezbbun.blogspot.com/2019/04/blog-post_82.html
https://lukeclzp.blogspot.com/2019/02/blog-post_90.html

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα «προφίλ» 86 εκατομμυρίων ανθρώπων (το 85% Αμερικανοί και Ευρωπαίοι) που υπάρχουν στον ιστότοπο γενεαλογίας Geni.com και ανακάλυψαν μακρινούς οικογενειακούς δεσμούς (αίματος ή γάμου) ανάμεσα σε περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους, διασκορπισμένους σε διάφορα μέρη της Γης.


Η μελέτη του οικογενειακού δέντρου, που καλύπτει 500 χρόνια μετακινήσεων ανθρώπων και γάμων μεταξύ τους, επιτρέπει τη διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με τις μεταναστεύσεις ή με το πώς έχουν μεταβληθεί διαχρονικά οι προτιμήσεις για το γάμο (π. χ. πότε τα ξαδέρφια σταμάτησαν να παντρεύονται μεταξύ τους).


κλουβια μεγαλα σκρουτζ

μικροί αινστάιν ελληνικά

αποστολικη διακονια βιβλιοπωλειο πατρα

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή υπολογιστικής βιολογίας Γιάνιβ Έρλιχ του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ”Science”, χρησιμοποίησαν μαθηματικές τεχνικές για να δημιουργήσουν διάφορα μικρότερα οικογενειακά δίκτυα και, τελικά, ένα γιγάντιο με 13 εκατ. μέλη, που καλύπτει περίπου 11 γενιές.


Μεταξύ άλλων, το «δέντρο» αποκαλύπτει ότι με το πέρασμα του χρόνου μεγαλώνει συνεχώς η γεωγραφική απόσταση που διανύει κανείς για να βρει το ταίρι του. Για παράδειγμα, πριν από το 1750 οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ παντρεύονταν κάποιον ή κάποια που ζούσε σε απόσταση ώς δέκα χιλιομέτρων από τον τόπο τους. Όμως, 200 χρόνια αργότερα, όσοι έχουν γεννηθεί το 1950, παντρεύονται κάποιον που ζει σε απόσταση κατά μέσο όρο 100 χιλιομέτρων από τον τόπο γέννησής του. Όπως είπε ο Έρλιχ, «μάλλον έγινε πια πιο δύσκολο να βρεις την αγάπη της ζωής σου».


Επιπλέον, μεταξύ 1650-1850 ήταν συνηθισμένο για τα τέταρτα ξαδέρφια να παντρεύονται, αλλά όχι σήμερα πια. Σταδιακά στις δυτικές χώρες έχει μειωθεί η γενετική συγγένεια μεταξύ των συζύγων, κάτι που αποδίδεται σε πολιτισμικούς παράγοντες.



αποστολικη διακονια βιβλιοπωλειο πατρα

No comments:

Post a Comment