Sunday, April 21, 2019

ταιμ αουτ βολλευ

https://gllxcthb.blogspot.com/2019/04/blog-post_18.html
τάιμς σκουέαρ
ταιμ αουτ βολλευ

Το πρόβλημα οφείλεται στη σταδιακή εισχώρηση της θάλασσας στη στεριά ενώ το φαινόμενο έχει αποτυπωθεί στο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για την Περιφέρεια, έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και τις ανθρώπινες δραστηριότητες και μπορεί να καταστρέψει παράκτια οικοσυστήματα, κατοικίες και υποδομές, απειλώντας την ασφάλεια του πληθυσμού και την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως του τουρισμού και της γεωργίας.


Τα παραπάνω ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος παρουσίασε πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ανάπτυξης ενός συστήματος Παρατηρητηρίου στην Περιφέρεια για την πρόληψη και διαχείριση του κινδύνου της διάβρωσης των ακτών.


https://qfxmrmqa.blogspot.com/2019/01/blog-post_58.html

"Ένα από τα αίτια της διάβρωσης των ακτών είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή, καθώς και ανθρωπογενή αίτια (π. χ. κατασκευή φραγμάτων ποταμών, μεγάλων έργων υποδομής, οικιστική ανάπτυξη, καταστροφή των δασών). Λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, των αλλαγών στις βροχοπτώσεις και της αύξησης της συχνότητας και σφοδρότητας ακραίων καιρικών φαινομένων αναμένεται επιδείνωση του προβλήματος" είπε ο κ. Γιουτίκας.


ηχεια ροζ

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι κρίνεται σκόπιμη η ανάληψη πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου, μέσω της ανάπτυξης ενός συστήματος Παρατηρητηρίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και διαχείριση του κινδύνου της διάβρωσης των ακτών της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση αφορά τη δημιουργία ενός κόμβου συλλογής και διάχυσης εξειδικευμένων δεδομένων και υπηρεσιών παρατήρησης γης.


Το σύστημα αυτό, που θα χειρίζονται υπάλληλοι της Περιφέρειας μετά την απαραίτητη κατάρτισή τους, έχει στόχο την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης μεθοδολογίας για τον εντοπισμό των ζωνών υψηλού κινδύνου διάβρωσης, την προώθηση των πλέον κατάλληλων μεθόδων προστασίας και την αξιολόγηση εναλλακτικών στρατηγικών διαχείρισης και ανάπτυξης της παράκτιας ζώνης της περιφέρειας. Τα δεδομένα του συστήματος θα προέρχονται από μηχάνημα που θα τοποθετηθεί στο πεδίο, αλλά και από δορυφορικά δεδομένα, ενώ θα αναπτυχθεί και γεωγραφική βάση δεδομένων όπου θα γίνεται η σχετική επεξεργασία.



ταιμ αουτ βολλευ

No comments:

Post a Comment