Wednesday, January 30, 2019

μπαλακι με διχτυ

μπαλακι με διχτυ

Το κύριο χαρακτηριστικό του συγκριμένου προϊόντος – εργαλείου είναι ότι το αρχικό κεφάλαιο ενός μη εξυπηρετούμενου δανείου λιανικής αναδιαρθρώνεται «σπάζοντας» σε ξεχωριστές υποχρεώσεις με ουσιαστικά διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις, που περιλαμβάνουν ένα συνεχές βιώσιμο δάνειο (το βασικό δάνειο) που υπόκειται σε τακτικές αποπληρωμές και ένα «αποθηκευμένο «δάνειο (δευτερογενές) η εξυπηρέτηση του οποίου παγώνει.


Ο SSM θεωρεί ότι ο διαχωρισμός των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων σε δύο κομμάτια, έτσι ώστε ο δανειολήπτης να εξυπηρετεί μόνο το ένα τμήμα της οφειλής του με παράλληλο πάγωμα του υπολοίπου τμήματος, αποτελεί μία λύση συμφέρουσα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις ίδιες τις τράπεζες.


https://mgwpmlcm.blogspot.com/2019/02/blog-post_19.html

Η λύση αυτή η οποία έχει περιγραφεί προσφάτως σε επιστολή της επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί προς τον Ιρλανδό Ευρωβουλευτή Μάτ Κάρθι ουσιαστικά προβλέπει ένα βιώσιμο σχήμα αποπληρωμής του «κόκκινου» δανείου από το δανειολήπτη που έχει ως στόχο να αυξήσει τη συνέπεια των δανειοληπτών, καθώς θα χάνουν την ρύθμιση στην περίπτωση που καθυστερούν να καταβάλλουν τις δόσεις για την εξυπηρέτηση του δανείου τους.


Στη βάση της ρύθμισης αυτής οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να προσαυξάνουν το τμήμα του δανείου που εξυπηρετείται και θα μείωναν ισόποσα το μέρος του δανείου που θα παγώσει.


αποφθεγματα για παραδεισο

μπαλακι με διχτυ

Η πρόταση του SSM θα βοηθούσε τις τράπεζες να επιταχύνουν τη διαδικασία μείωσης των κόκκινων δανείων οδηγώντας σε ταχύτερη εξυγίανση, ωστόσο δεν είναι πολύ θελκτική για τα πιστωτικά ιδρύματα καθώς θα τα οδηγούσε στο να λάβουν περισσότερες προβλέψεις.


Στη βάση αυτή πηγές με γνώση των αποφάσεων αναφέρουν πως αν και τα αποτελέσματα των stress tests αποτέλεσαν θετική έκπληξη για τον SSM, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν στο μέλλον κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων, με τις σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τις τραπεζικές διοικήσεις και όχι από τον επόπτη.


Αποσαφήνισαν πάντως πως το βασικότερο είναι να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταθετών, οι τράπεζες να προχωρήσουν σε δραστική διαχείριση των προβληματικών δανείων τους και να προσελκύσουν καταθέσεις στο σύστημα, προκειμένου να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των μεγεθών τους και τη ρευστότητα τους που σήμερα παρουσιάζει συνολικά έλλειμμα 30 δισ. ευρώ!



οδυσσεια ραψωδια κ περιληψη
https://mjpoxxjd.blogspot.com/2019/05/blog-post_64.html

No comments:

Post a Comment